Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 22:44 - пълнени гъби
Автор: maxy Категория: Други   
Прочетен: 3795 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 06.01.2013 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ще ви споделя една рецепта (вие може да я знаете) но аз искам да ви я кажа защото лично на мен много ми харесва и често си ги приготвям като гарнитура с някоя друга вкусна пържолка! А именно Пълнени гъби :)


Необходимите продукти за пълнени гъби:

1. 500 грама печурки
2. 20 грама краве масло
3. 20 грама синьо сирене (Рокфор или каквото имате под ръка) а ако ли не и с топено сирене също става много вкусно
4. 50 грама кашкавал / пармезан
5.  една шена маслинки (солени)
Необходимо време:
20 минути
1.
 Най-подходящи за пълнени гъби са печурки със среден размер. Ако изберете много дребни гъби няма да можете да ги напълните, а ако пък печурките са много едри пълнените гъби ще се превърнат от предястие в основно ястие. Измивате добре печурките и махате пънчетата им. Нареждате печурките в тава с отвора нагоре и посолявате. Във всяка гъбка слагате по малко парченце от маслото, малко парченце от синьото сирене и малко парченце маслина. Пълнените гъби слагате в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 10-15 минути.(ако мислите че гъбите и маслините няма да си паснат сложете само на някой няма да съжелявате)
2.
Изваждате тавата с пълнените гъби, поръсвате всяка гъба с настърган кашкавал или пармезан. По-добре е да ползвате пармезан, тъй като той е по-сух и по-малко се разтича, а е и по-ароматен и приготвените с пармезан пълнени гъби стават още по-вкусни. Но ако нямате под ръка пармезан съвсем спокойно можете да го замените с кашкавал.
 
Запишете своето мнение в коментарите независимо дали сте ги пробвали! Очаквам още идеи! :)



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. maxsport - Точно, вярно, вкусно
07.01.2013 00:10
Тази рецепта е част и от моите кулинарни хитове. С едно допълнение - настърганият кашкавал става сух и твърд. Цялото резенче кашкавал се разтапя, потича, но вкусът е няколко пъти по-добър.
цитирай
2. maxy - :)
07.01.2013 17:35
Според мен когато изстинат независимо дали кашкавала е настърган или е парченце той пак става сух и твърд. За това е добре да се изядат докато са още топли топли! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maxy
Категория: Други
Прочетен: 203586
Постинги: 11
Коментари: 60
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930