Постинг
04.01.2013 23:31 -
Вкусотийка
Автор: maxy
Категория: Рецепти
Прочетен: 3174 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 04.01.2013 23:34
Прочетен: 3174 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 04.01.2013 23:34
Тъй като в блога ми става въпрос за рецепти реших да ви покажа една доста вкусна и лесно за приготвяне рецепта за едно традиционо българско ястие а имено мусаката! Но не забравяйте че едно ястие за да стане невероятно трябва да добавите и една щипка любов!!!
Необходимите продукти за мусака:
1. 500 грама кайма (най-добре смес)
2. 1 кг картофи
3. 2 големи глави лук
4. 3 средно големи домата / Ѕ буркан
5. 1 кофичка кисело мляко
6. 2 яйца
7. 100 грама кашкавал
8. 5 супени лъжици брашно
9. 1 кафена чаша олио
10. 1 супена лъжица червен пипер, Ѕ чаена лъжица черен пипер, 1 чаена лъжица чубрица
Необходимо време за приготвяне:
30 минути подготовка
60 минути за печене
7-8 Порции.
Рецептата за мусака в три стъпки:
1.
Загрявате мазнината в дълбок тиган или тенджера. В загрятата мазнина задушете измитият, изчистен и нарязан на дребно лук, докато омекне. Добавяте нарязаните на дребно половината домати и каймата, черният пипер, чубрицата,сминдух и дафинов лист. Може да ползвате кайма, каквато имате под ръка, но най-вкусната мусаката става с кайма смес – 50% свинско и 50 % телешко месо.
2.
След като водата от доматите изври добавяте червения пипер. Измивате, почиствате, обелвате и нарязвате на дребни кубчета картофите и ги прибавяте към месото. Намазнявате тавичка на дъното на която поставяте другата половина от доматите и върху тях изсипвате сместа за мусака. Добавяте една пълна чаена чаша гореща вода и поставяте в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до докато водата изври, а картофите станат златисти.
3.
Идва моментът за приготвяне на заливката за мусаката. Тя става лесно и много бързо. Разбърквате киселото мляко и яйцата, след което при постоянно бъркане добавяте и брашното, до получаване на гладка смес. Накрая добавяте и настъргания на дребно кашкавал. Заливате мусаката и печете докато порозовее.
Преди сервиране може да поръсите всяко парче мусака преди сервиране с дребно нарязан магданоз.
Повярвайте ми става страхотно вкусна!!!
Необходимите продукти за мусака:
1. 500 грама кайма (най-добре смес)
2. 1 кг картофи
3. 2 големи глави лук
4. 3 средно големи домата / Ѕ буркан
5. 1 кофичка кисело мляко
6. 2 яйца
7. 100 грама кашкавал
8. 5 супени лъжици брашно
9. 1 кафена чаша олио
10. 1 супена лъжица червен пипер, Ѕ чаена лъжица черен пипер, 1 чаена лъжица чубрица
Необходимо време за приготвяне:
30 минути подготовка
60 минути за печене
7-8 Порции.
Рецептата за мусака в три стъпки:
1.
Загрявате мазнината в дълбок тиган или тенджера. В загрятата мазнина задушете измитият, изчистен и нарязан на дребно лук, докато омекне. Добавяте нарязаните на дребно половината домати и каймата, черният пипер, чубрицата,сминдух и дафинов лист. Може да ползвате кайма, каквато имате под ръка, но най-вкусната мусаката става с кайма смес – 50% свинско и 50 % телешко месо.
2.
След като водата от доматите изври добавяте червения пипер. Измивате, почиствате, обелвате и нарязвате на дребни кубчета картофите и ги прибавяте към месото. Намазнявате тавичка на дъното на която поставяте другата половина от доматите и върху тях изсипвате сместа за мусака. Добавяте една пълна чаена чаша гореща вода и поставяте в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до докато водата изври, а картофите станат златисти.
3.
Идва моментът за приготвяне на заливката за мусаката. Тя става лесно и много бързо. Разбърквате киселото мляко и яйцата, след което при постоянно бъркане добавяте и брашното, до получаване на гладка смес. Накрая добавяте и настъргания на дребно кашкавал. Заливате мусаката и печете докато порозовее.
Преди сервиране може да поръсите всяко парче мусака преди сервиране с дребно нарязан магданоз.
Повярвайте ми става страхотно вкусна!!!